30.05.2019
Celerové hranolky s jogurtovým dipem
Ingredience :
1 větší celer
1/2 hrnku olivového oleje
Svazek čerstvé petrželky
Mořská sůl
Dip : 150 ml bílého jogurtu, 1 čl olivového oleje, stroužek česneku, čerstvé bylinky, sůl a pepř
Postup :
Troubu si předehřejeme na 220 stupňů .
Celer ošistíme od slupky.
Rozpůlíme a nakrájíme na tenké hranolky.
Na plech dáme pečící papír a poklademe jím hranolky. Zakápneme olivovým olejem, posypeme čerstvě nasekanou petrželkou a dáme péct do trouby.
(Pozor ! Hranolky před smažením nebo pečením nikdy nesolíme! Sůl pohlcuje vodu a hranolky by byly vysušené! ).
Pečeme cca 25 minut do zlatova-křupava.
Do misky vložíme jogurt, prolisovaný česnek, olej a bylinky (já použila pažitku a petrželku). Důkladně promícháme a dochutíme solí a pepřem.
Hranolky vyjmeme z trouby, naservírujeme na talíř, zasypeme jemně mořskou solí a podáváme s jogurtovým dresingem