30.05.2019

Celerové hranolky

Celerové hranolky s jogurtovým dipem

Ingredience :

1 větší celer

1/2 hrnku olivového oleje

Svazek čerstvé petrželky

Mořská sůl

Dip : 150 ml bílého jogurtu, 1 čl olivového oleje, stroužek česneku, čerstvé bylinky, sůl a pepř

 

 

Postup :

Troubu si předehřejeme na 220 stupňů .

Celer ošistíme od slupky.

Rozpůlíme a nakrájíme na tenké hranolky.

Na plech dáme pečící papír a poklademe jím hranolky. Zakápneme olivovým olejem, posypeme čerstvě nasekanou petrželkou a dáme péct do trouby.

(Pozor ! Hranolky před smažením nebo pečením nikdy nesolíme! Sůl pohlcuje vodu a hranolky by byly vysušené! ).

Pečeme cca 25 minut do zlatova-křupava.

Do misky vložíme jogurt, prolisovaný česnek, olej a bylinky (já použila pažitku a petrželku). Důkladně promícháme a dochutíme solí a pepřem.

Hranolky vyjmeme z trouby, naservírujeme na talíř, zasypeme jemně mořskou solí a podáváme s jogurtovým dresingem

Další recepty