13.07.2018
Ingredience :
* červený rybíz (nebo jiné sezónní ovoce)
* 50 g chia semínek
* 250 ml vody nebo mléka
* Sladidlo ale chuti (med, cukr)
* 1 hrnek pomerančové štávy/džusu
* 1,5 PL kukuřičného škrobu
* 1 PL vody
* Sladidlo dle chuti (med, cukr)
Chia puding s ovocem
Do misky nasypeme chia semínka, zalijeme vodou/mlékem, dle potřeby osladíme a důkladně promícháme. Necháme chvíli odstát a opět promícháme.
V chia pudingu nesmí být hrudky, takže jej vložíte na noc do lednice nabobtnat, důkladně zkontrolujte jeho konzistenci. Následující den máme puding hotový.
Omyjeme si důkladně skleničky, které budeme plnit a necháme okapat.
Ty poté plníme čajovou lžičkou pudingem do poloviny. Poklademe rybízem, který jsme si předem omyli a zbavili stopek. Na závěr přelijeme pomerančovým pudingem a necháme ztuhnout v lednici.
Puding
V mice smícháme škrob a vodu. Zamícháme a vytvoříme hustší hmotu.
Na plotnu dáme hrnec, vlijeme pomerančový džus, který můžeme osladit a vaříme na střední teplotě (nesmí bublat).
Po zahřátí pomerančového džusu přidáme škrobovou hmotu a důkladně mícháme, dokud nám nezačně džus houstnout a tvořit se v puding.
Jakmile nám džus zhoustne, přelime ovoce v nazdobené skleničce s chia pudingem.