14.01.2020

Chilli con carne

Chilli con carne s krůtím masem

Ingredience :

* 1 PL olivového oleje
* 1 malá cibule
* 1 stroužek česneku
* 400 g mletého krůtího masa
* 400 g červených fazolí z plechovky
* 400 g rajčat z plechovky
* 300 ml vody nebo vývaru
* 100 g kukuřice (já použila mraženou)
* 2 čl mleté červené papriky
* 1 červená paprika
* sůl a pepř
* koriandr/petrželka

 

Postup :

Na pánvi si rozehřejeme olivový olej. Na mírném ohni na něm necháme zesklovatět cibulku. Přidáme česnek nakrájený na plátky a mleté maso.

Trochu ztlumte plamen, přidejte do pánve mleté maso a vařečkou se ho snažte rozdělit na co nejmenší kousky. Osmažte ze všech stran, aby se rozdělilo a nebyly z masa velké hrudky. Pozor – maso musí být usmažené, ne dušené !

Po cca 5 minutách přidáme k masu papriku nakrájenou na kostičky, mletou červenou papriku. Zalijeme vývarem a necháme chvíli povařit.

Do hrnce nasypeme fazole, které jsme si předem zcedili, kukuřici (bez nálevu) a plechovku s rajčaty (s nálevem).

Dochutíme solo, pepřem a čerstvým koriandrem/petrželkou.

Stáhneme na nejnižší plamen, přiklopíme pokličkou a necháme cca 15 minut vařit. Občas vařečkou zamícháme a zkontrolujeme, aby se nám nic nepřipalovalo.

Hotové chilli con carne servírujeme s rýží, nachos nebo s bezlepkovým pečivem.

 

Další recepty