24.01.2019

Chlupaté knedlíky

Chlupaté knedlíky bez lepku

Ingredience :

200 g pohankové mouky
200 g rýžové mouky
(Nebo 400 g uni bezlepkové mouky)
1 čl soli
1 vejce
Cca 500 ml
500 g zelí
250 g bezlepkové uzeniny
1 cibule
Máslo

 

Postup :

Obě mouky si vysypeme na vál, vprostřed vytvoříme důlek a do něj vyklepkneme vajíčko a sůl. Po troškách přidáváme vlažnou vodu
a těsto začneme rukama zpracovávat tak, aby nám vzniklo polotuhé táhnoucí těsto. Hotově těsto si dáme na talíř nebo prkénko.

Dáme si vařit vodu do hrnce, kterou mírně osolíme. Jakmile se nám voda začně vařit, pomocí nože/lžíce těsto z prkénka házíme do vody (můžeme použít i formu na halušky). Jakmile nám vyplavou halušky nad hladinu, vytáhneme je pomocí děravé naběračky a dáme do zapékací formy. Aby se nám hned neslepily, dáme na ně trochu másla a promícháme je.

Cibuli a uzeninu si nakrájíme na malé kostičky. Domácí zelí si uvaříme do měkka. Osmahnutou cibulku, uzeninku a zelí přidáme do pekáčku ke knedlíkům a promícháme. Servírujeme zdobené s osmahnutou uzeninou.

 

Další recepty