14.08.2019

Chocolate fondue

Čokoládový fondant s ostružinami 

Ingredience :

115 g kvalitní čokolády

3 PL kokosový olej

2 vejce

2 PL med

špetka soli

1 PL holandské kakao

1 PL rýžová/mandlová mouka

Postup:

Čokoládu rozpustíme s kokosovám olejem ve vodní lázni. Necháme trochu vychladnout. Vejce smícháme s medem, špetkou soli a vyšleháme.

Do vychladnuté čokolády opatrně lijeme vejce a nakonec kakao s moukou.

Keramické nádoby vymažeme kokosovým olejem a vysypeme kakaem.

Těsto nalijeme do 3/4 výšky formičky. Poté pečeme cca 10-12 minut při 190 stupních.

Zdobíme ovocem. Nejlépe ostružinami a jahodami. Dezert konzumujeme teplý a po rozkrojení musí být tekutý.

 

Další recepty