04.04.2018

Čoko beránek

Bezlepkový beránek s čokoládovými kapkami a s čokoládovou polevou

 

Ingredience

  • 250 g bezlepkové uni mouky
  • 90 g třtinového cukru
  • 1 polévková lžíce vanilkového cukru
  • 3 ks vajec
  • 1/2 bezlepkového prášku do pečiva
  • 110 ml slunečnicového oleje
  • Špetka soli
  • 1 balení (100g) bezlepkových čoko kapek
  • Poleva : Tabulka kvalitní čokolády a plátek másla

 

Postup :

Formu na velikonočního beránka vymažeme kokosovým olejem a vysypeme kokosem.

Žloutky vyšleháme s třtinovým a vanilkovým cukrem a špetkou soli do pěny. Za stálého šlehání přidáme olej a po lžících přisypáváme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva.

Do směsi nasypeme čokokapky a na závěr vmícháme sníh z bílků. Beránka pečeme v předehřáté troubě při teplotě 175 °C asi 40 – 45 minut.

Hotového beránka ihned vyklopíme a necháme vychladnout.

Zdobíme čoko polevou, kterou jsme si připravili ve vodní lázni tak, že jsme nechali rozpustit čokoládu s máslem. Beránka polijeme a ozdobíme drcenými lentilkami.

 

 

Další recepty