19.10.2018
Ingredience :
1½ hrnku pohankové mouky
1/2 hrnku sladidla (cukr, med)
4 PL kakaa
1/3 hrnku oleje
1 hrnek mléka (varianta bez laktózy použije studenou vodu)
Špetka soli
Ozdoba : kvalitní bezlepková tmavá čokoláda, pistácie
Postup :
Formu vymažeme a vysypeme pohankovou krupicí.
Pohankovou mouku nasypeme do velké mísy, přidáme kakao, prášek do pečiva, špetku soli a důkladně promícháme.
V druhé míse smícháme olej, sladidlo, mléko/vodu, a taktéž důkladně promícháme.
Obě hmoty spojíme v jednolité těsto, které nalijeme do formy na bábovku.
Dáme péct dopředehřáté trouby (180 stupňů) na cca 30-35 minut.
Bábovku vyklopíme, necháme vychladnout a polijeme čokoládou, kterou jsme roztopili ve vodní lázni.
Na závěr posypeme nasekanými (nesolenými) pistáciemi.