02.09.2021
Ingredience :
* 200 g kvalitní vysokoprocentní čokolády
* 150 g másla
* 200 g cukru krystal ( já použila třtinový)
* 3 vejce
* 75 g bezlepkové mouky (já použila oranžovou Jizerku)
* 1 čl kakaa
* 200 g ostružin (nebo jahod, malin, borůvek, banánu)
Postup :
Vymažeme si formu o průměru 23 cm a vysypeme kakaem (nebo vyložíme pečícím papírem).
Předehřejeme si troubu na 200 ° C.
Čokoládu si nalámeme na menší kousky a vložíme je do vodní lázně společně s máslem. Mírně zahříváme, dokud se čokoláda a máslo nerozpustí.
Vypneme ohěn, přidáme cukr a dobře promícháme. Po tom, co nám čokoládová směs trošku vychladne, tak do ní přidáme vejce a zašleháme.
Do mísy prosejeme mouku a kakao. Promícháme.
Těsto nalijeme na plech a ostružiny rovnoměrně poklademe po povrchu.
Pečeme 30 minut. Po vychladnutí nakrájíme na rovnoměrné brownies kostky.