11.08.2022

“Cukeťák” aneb slaný cuketový koláč

Ingredience :

500 g cukety 

100 g bezlepkové mouky (v receptu rýžová)

1 mrkev 

2 střední brambory 

2 vejce 

malá cibule 

stroužek česneku

sušená majoránka

sůl a pepř 

mozzarela 

Postup :

Kulatou formu vymažeme olejem a troubu předehřejeme na 180 stupňů. 

Cuketu nastrouháme na hrubo a zbavíme ji přebytečné vody. Přidáme nastrouhanou mrkev, brambory, cibuli, prolisovaný česnek a vejce. 

Těsto dochutíme solí, pepřem, majoránkou a zahustíme moukou. 

Hotové těsto vlijeme do formy, nastrouháme na něj mozzarelu a dáme pécr

Pečeme 30- 40 minut, dokud není povrch zlatavý a uvnitř propečený. 

Tip : do koláče můžete přidat uzeninu na kostičky  

Další recepty