24.07.2022

“Cukeťáky” s jogurtovým dipem

Ingredience :

  • 600 g strouhané neloupané žluté cukety
  • 100 g bezlepkové mouky
  • 1 stroužek česneku
  • 1 PL bílého jogurtu holandského typu (nebo zakysané smetany)
  • 2 vejce
  • Sůl, pepř, chilli
  • Olivový olej
  • Sušená majoránka
  • čerstvá bazalka na ozdobu

Postup :

Cuketu nastrouháme na hrubo. Vložíme do mísy a přebytečnou vodu slijeme.

Přidáme vajíčka, mouku, prolisovaný česnek a koření. Promícháme a pro jemnost přidáme lžíci jogurtu.

Připravíme si lívanečník, který vymažeme olivovým olejem. Vkládáme těsto do jednotlivých částí a smažíme z obou stran.

Podáváme s jogurtovým dipem (200ml jogurtu holandského typu, 1 PL olivového oleje, 1 PL citrónové št’ávy, sůl, pepř a chilli) a čerstvými lístky bazalky

Další recepty