08.07.2022
Ingredience
Poleva : 100 g cukr moučka, 1 PL citrónové št’ávy, 1 PL horké vody
Postup :
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Plech si vymažeme olejem a vysypeme kokosem/pohankovou krupicí.
Cuketu nastrouháme (včetně slupky) na jemno. Necháme chvíli odstát a následně slijeme přebytečnou vodu z cukety.
Rozinky namočíme v rumu, aby nám změkly.
Do hluboké mísy dáme mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukr a cukr. Důkladně promícháme a následně začneme přidávat mokré suroviny – vejce, mléko, olej a cuketu. Důkladně promícháme nebo necháme zapracovat kuchyňským robotem do hladkého těsta.
Na závěr přidáme rozinky.
Těsto vlijeme do formi a dáme péct na cca 30 minut. Po 20 minutách pečení kontrolujeme špejlí, zda-li se nám těsto nepřichytává na špejli. Povrch buchty začíná mírně zlatovět. Vytáhneme z trouby a necháme vychladnout.
Připravíme si polevu (smícháním všech surovin na polevu), terou vlijeme na vychladnutou buchtu. Necháme vychladnout v lednici, aby nám poleva ztuhla.