19.08.2020
Ingredience :
1,5 hrnku mletých bezlepkových ovesných vloček
1 čl mleté skořice
1/2 hrnku kokosového cukru/medu nebo klasického cukru
1 vejce
1 1/2 hrnku strouhané cukety na hrubo
1 hrnek kvalitní čokolády nadrcené na kousky
Poustup :
Cuketu se slupkou nastrouháme a necháme chvíli odstát, aby pustila vodu.
Důležité ! Cuketu musíme zbavit veškeré přebytečné vody, takže můžeme ještě vysát pomocí papírových ubrousků.
K cuketě přidáme vločky, sladidlo, skořici, vejce a důkladně promícháme.
Směs na cookies nesmí být tekutá ! Musí Vám vzniknout hmota, ze které jde v dlaních krásně tvořit kuličky. Pokud je směs tekutá, přidejte mleté ovesné vločky.
Na závěr přidáme čokoládové kousky, abychom měli cookies plné čokolády 😍
Pokud ale držíte linii, nemusíte čokoládu dávat a přidejte trošku víc skořice.
Plech si vyložíme pečícím papírem a troubu předehřejeme na 200 stupňů.
Rukou si nebereme menší hrát směsi a utvoříme si v dlaních kuličku. Tu přeneseme na pečící papír a dnem hrnku nebo skleničky ji přimáčkeme k papíru, aby nám zploštěla a vytvořila se plochá sušenka cookies. Zubaté kraje zarovnejte prsty nebo příborem.
Pečeme cca 25 minut do zlatova.
Po upečení necháme vystydnout, a až poté sušenky odstraníme z plechu.
Sušenky jsou na povrchu křupavé a uvnitř vláčné (a to díky cuketě, která je plná vody).