19.08.2020

Cuketové cookies s čokoládou

Cuketové cookies s čokoládou

 

 

Ingredience :

1,5 hrnku mletých bezlepkových ovesných vloček

1 čl mleté skořice

1/2 hrnku kokosového cukru/medu nebo klasického cukru

1 vejce

1 1/2 hrnku strouhané cukety na hrubo

1 hrnek kvalitní čokolády nadrcené na kousky

 

 

 

Poustup :

Cuketu se slupkou nastrouháme a necháme chvíli odstát, aby pustila vodu.

Důležité ! Cuketu musíme zbavit veškeré přebytečné vody, takže můžeme ještě vysát pomocí papírových ubrousků.

K cuketě přidáme vločky, sladidlo, skořici, vejce a důkladně promícháme.

Směs na cookies nesmí být tekutá ! Musí Vám vzniknout hmota, ze které jde v dlaních krásně tvořit kuličky. Pokud je směs tekutá, přidejte mleté ovesné vločky.

Na závěr přidáme čokoládové kousky, abychom měli cookies plné čokolády 😍

Pokud ale držíte linii, nemusíte čokoládu dávat a přidejte trošku víc skořice.

Plech si vyložíme pečícím papírem a troubu předehřejeme na 200 stupňů.

Rukou si nebereme menší hrát směsi a utvoříme si v dlaních kuličku. Tu přeneseme na pečící papír a dnem hrnku nebo skleničky ji přimáčkeme k papíru, aby nám zploštěla a vytvořila se plochá sušenka cookies. Zubaté kraje zarovnejte prsty nebo příborem.

Pečeme cca 25 minut do zlatova.

Po upečení necháme vystydnout, a až poté sušenky odstraníme z plechu.

Sušenky jsou na povrchu křupavé a uvnitř vláčné (a to díky cuketě, která je plná vody).

Další recepty