27.08.2020
Ingredience :
1 středně velká cuketa
2 vejce
1 hrnek mletých bezlepkových ovesných vloček
1 hrnek strouhaného eidamu/mozzarelly
1 PL mletého oregána
1 stroužek česneku
Sůl a pepř dle chuti
Postup :
Začnete tím, že si nastrouháte cuketu do čisté kuchyňské utěrky a poté z ní vytlačíte veškerou vodu. Vždy jsem překvapená, kolik vody z cuketu dostanu! Budete potřebovat, aby nastrouhaná cuketa byla co nejsušší, aby nedocházelo k tomu, že se Vám kuličky budou rozpadat a nebudou držet tvar.
Jakmile je cuketa zbavená vody, smíchejte ji s vejci, vločkami, kořením, prolisovaný stroužkem česneku a strouhaným sýrem. Použít můžete eidam nebo mozzarellu (nebo cheddar).
Smíchejte vše dohromady, dokud se vše nespojí a nevznikne tuhá cuketová směs.
Nabírejte cuketovou směs lžičkami, abyste měli stejně velikosti a v dlaních vytvořte kuličky. Ty vložte na plech vyložený pečícím papírem a vložte do předem předehřáte trouby (na 180 stupňů) a pečte do zlatova.
Podávejte s tomatovou omáčkou nebo majonézovým dipem.