24.08.2019

Cuketové těstoviny s krevetami

Cuketové těstoviny s krevetami

 

Ingredinece :
2 střední cukety
2 PL olivového oleje
250 g loupaných krevet
50 ml vývaru
Stroužek česneku
Petrželka
Citron
Sůl a pepř

 

Postup:

Pomocí speciální škrabky nakrájíme cuketu na tenké nudličky včetně slupky a dáme je stranou.

Ve velké pánvi rozehřejeme olivový olej a osmažte na něm krevety a česnek na jemné plátky. Přidáme na drobno nasekanou petrželku. Smažíme z obou stran dokud krevety nezrůžoví. Česnek nesmí zčernat ale pouze zesklovatí.

Vmícháme vývar, citronovou šťávu a cuketové „těstoviny“ a podle chuti dochutíme solí nebo pepřem. Uvedeme do mírného varu a 1 až 2 minuty prohříváme pod pokličkou, dokud těstoviny nezměknou.

Podáváme teplé, zdobené čerstvou petrželkou nebo sušeným oregánem.

Další recepty