24.08.2019
Cuketové těstoviny s krevetami
Ingredinece :
2 střední cukety
2 PL olivového oleje
250 g loupaných krevet
50 ml vývaru
Stroužek česneku
Petrželka
Citron
Sůl a pepř
Postup:
Pomocí speciální škrabky nakrájíme cuketu na tenké nudličky včetně slupky a dáme je stranou.
Ve velké pánvi rozehřejeme olivový olej a osmažte na něm krevety a česnek na jemné plátky. Přidáme na drobno nasekanou petrželku. Smažíme z obou stran dokud krevety nezrůžoví. Česnek nesmí zčernat ale pouze zesklovatí.
Vmícháme vývar, citronovou šťávu a cuketové „těstoviny“ a podle chuti dochutíme solí nebo pepřem. Uvedeme do mírného varu a 1 až 2 minuty prohříváme pod pokličkou, dokud těstoviny nezměknou.
Podáváme teplé, zdobené čerstvou petrželkou nebo sušeným oregánem.