07.11.2019

Dýňová omáčka na šalvěji

Dýňová omáčka na šalvěji

Ingredience :

750 g dýně, nakrájené na kostky (včetně slupky)
1 PL olivového oleje
1 balení sojové smetany
1 malý stroužek česneku
1/3 hrnku strouhaného parmezánu
50 g másla
1 hrnek lístků šalvěje
300 g bezlepkových těstovin

Na ozdobu : červený pepř, lístky šalvěje

 

 

Postup :


Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Plech vyložíme pečícím papírem, vložíme na něj dýni, nakrájenou na kostky a zakapeme olivovým olejem. Dochutíme solí, pepřem, lístky šalvěje a pečeme cca 25 minut. Necháme vychladnout.

Těstoviny uvaříme dle návodu, zcedíme.

Do kuchyňského robotu vložíme upečenou/vychladlou dýni a rozmixujeme do hladka.
Na pánvi necháme rozehřát máslo. Přidáme stroužek česneku na tenké plátky a lístky šalvěje. Orestujeme do sklovata (pozor – česnek nesmí zčernat, jinak bude pokrm hořký!).

Do pánve přidáme rozmixovanou dýni a důkladně promícháme. Zjemníme smetanou, strouhaným parmezánem a na závěr přidáme uvařené těstoviny.

Hotové těstoviny zdobíme čerstvými lístky šalvěje a červeným pepřem.

 

Další recepty