26.10.2020
Ingredience na těsto :
280 g hladké mouky
1/2 lžičky soli
80 ml olivového oleje
75 ml vlažné vody
1 vejce
Ingredience na náplň :
400 g dýně hokkaido
3 PL olivového oleje
150 g debrecínská pečeně na plátky
2 vejce
225 ml smetany na vaření
špenátové listy
sůl a pepř
Postup :
Předehřejeme si troubu na 190 ° C a vymažeme si formičky (nebo velkou romu na koláč) olivovým olejem/máslem.
Do hluboké mísy prosyjeme mouku a uprostřed utvoříme důlek. V hrnečku si rozšleháme olej, vodu a vejce. Tuto směs přídáme do důlku a promícháme lžící, aby se ingredience spojilo.
Těsto vyválíme v tenky plát (v případě velké formy) a vložíme do máslem vymazané formy na koláč nebo dort, dno propícháme vidličkou a pokud chceme zabránit nafouknutí, vyložíme pečícím papírem a nasypeme fazole, čočku nebo rýži. Dáme předpéct na 10 minut do trouby.
Připravíme si naplň. Dýni nakrájíme na malé kostičky, pokapeme olejem a vložíme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme cca 30 minut do změknutí. Necháme vystydnout.
V nádobě rozšlěháme smetanu, vejce a dochutíme kořením.
Do přípravené tekuté náplně přidáme dýni a tyčovým mixérem rozšleháme do hladka. Přidáme natrhané/nakrájené kousky uzeniny a listy špenátu. Promícháme.
Připravenou směs nalijeme na předpečené těsto na quiche po jeho okraj. Můžeme ještě dozdobit uzeninou, listy špenátu a kořením.
Dáme znovu péct trouby na cca 35 minut, hotovo máme, když náplň není tekutá.