26.10.2020

Dýňové mini quiche

Haloweenské dýňové košíčky/quiche se špenátem a debrecínkou

 

Ingredience na těsto :

280 g hladké mouky

1/2 lžičky soli

80 ml olivového oleje

75 ml vlažné vody

1 vejce

 

 

Ingredience na náplň :

400 g dýně hokkaido

3 PL olivového oleje

150 g debrecínská pečeně na plátky

2 vejce

225 ml smetany na vaření

špenátové listy

sůl a pepř

 

 

Postup :

Předehřejeme si troubu na 190 ° C a vymažeme si formičky (nebo velkou romu na koláč) olivovým olejem/máslem.

Do hluboké mísy prosyjeme mouku a uprostřed utvoříme důlek. V hrnečku si rozšleháme olej, vodu a vejce. Tuto směs přídáme do důlku a promícháme lžící, aby se ingredience spojilo.

Těsto vyválíme v tenky plát (v případě velké formy) a vložíme do máslem vymazané formy na koláč nebo dort, dno propícháme vidličkou a pokud chceme zabránit nafouknutí, vyložíme pečícím papírem a nasypeme fazole, čočku nebo rýži. Dáme předpéct na 10 minut do trouby.

Připravíme si naplň. Dýni nakrájíme na malé kostičky, pokapeme olejem a vložíme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme cca 30 minut do změknutí. Necháme vystydnout.

V nádobě rozšlěháme smetanu, vejce a dochutíme kořením.

Do přípravené tekuté náplně přidáme dýni a tyčovým mixérem rozšleháme do hladka. Přidáme natrhané/nakrájené kousky uzeniny a listy špenátu. Promícháme.

Připravenou směs nalijeme na předpečené těsto na quiche po jeho okraj. Můžeme ještě dozdobit uzeninou, listy špenátu a kořením.

Dáme znovu péct trouby na cca 35 minut, hotovo máme, když náplň není tekutá.

Další recepty