29.08.2021
Ingredience :
* 250 g dýně se slupkou
* 2 vejce
* 4 PL bezlepkových ovesných vloček
* 1/3 hrnku strouhaného parmezánu
* sůl
* Sušené oregáno
* Olivový olej
Postup :
Dýni nastrouháme na jemno do hluboké mísy.
Do mísy k dýni přidáme 2 celá vejce, strouhaný parmezán a pomleté bzl. ovesné vločky. Vločky můžeme nechat vcelku, ale doporučuji tyčovým mixérem trošku rozmixovat, aby nám vytvořily “mouku”.
Okořeníme solí a sušeným oregánem dle chuti.
Na lívanečníku nebo pánvi rozpálíme olivový olej a pokládáme těsto naběračkou do tvarů placiček. Smažíme z obou stran do zlatova.
Podáváme s jogurtovým dresingem (bílý kvalitní jogurt, citrónová štáva, olivový olej a sůl)