04.09.2021

Dýňové řezy

Dýňové řezy

Ingredience :

* 500 g bezlepkové mouky (já použila samokypřící doves farm)
* 350 g dýně
* 250 g třtinového cukru
* 1 čl mleté skořice
* 4 vejce
* 230 ml oleje (slunečnicový, řepkový, kokosový)

Na ozdobu : citrónová poleva nebo mascarpone a strouhaná čokoláda

 

 

Postup :

Vymažeme si formu a vysypeme pohankovou krupicí/kokosem (nebo vyložíme pečícím papírem).

Dýni si nakrájíme na kostky (včetně slupky) a dáme vařit. Jakmile bude měkká, zcedíme a rozmixujeme do hladkého pyré. Necháme vychladnout při pokojové teplotě. Opravdu ho nechte vychladnout, jinak Vám udělá v těstě pěknou neplechu 🙂

Předehřejeme si troubu na 180 ° C.

Všechny ingredience musí být pokojové teploty. Počkejte tedy, až bude pyré vychladnuté a vejce si předem vytáhněte z lednice, aby nebyly studené.

Do hluboké mísy nasypeme mouku, cukr, skořici a promíchám lžicí. Následně přidáme celá vejce, olej a dýňové pyré. Důkladně promícháme, aby se nám všechny ingredience spojily a vzniklo hladké tekuté těsto na dýňové řezy. (cukr dejte podle chuti. dýně má mdlou chut’, takže se někomu nemusí zdát těsto sladké, já ale moc nesladím).

Nalijeme těsto do formy a dáme péct na cca 30-35 minut.

Jakmile meme řezy upečené, vytáhneme je z trouby a necháme vychladnout. Po vychladnutí můžeme ozdobit polevou dle chuti. Jsou ale tak dobré, že je nemusíte ani zdobit 🙂

Další recepty