08.05.2022

Falafel s medvědím česnekem

Ingredience :

  • 80 g čerstvých listů medvědího česneku (nebo špenátu)
  • 100 g uvařené/sterilizované cizrny
  • 1/2 male cibule
  • 1 čl římského kmínu
  • stroužek česneku
  • 1/2 PL olivového oleje
  • 80 hladké cizrnové mouky
  • sůl a pepř

Postup :

Troubu si předehřejeme na 200 °C.

Plech si vyložíme pečícím papírem.

Listy medvědího česneku uvaříme ve vroucí vodě. Zcedíme, necháme vychladnout a vymačkáme přebytečnou vodu.

Do kuchyňského mixéru dáme všechny ingredince a rozmixujeme do hladké hmoty. Hmotu necháme v lednici minimálně hodinu vychladnout a poté tvoříme v rukách kuličky, které pokládáme na plech.

Pečeme cca 20-25 minut, dokud není povrch kuliček nazlátlý.

Další recepty