07.06.2020

FIT závin s rebarborou

FIT závin z ovesných vloček s rebarborou

Ingredience :

1 hrnek bezlepkových ovesných vloček
150 g bílého kvalitního jogurtu
2 PL sladidla (med, agáve/stévie/javorový sirup)

Na ozdobu : 5 stonků rebarbory, 2 PL třtinového cukru, , 1 čl skořice, 1 PL vody

Postup :

Troubu si předehřejeme na 200 stupňů.

Plech si vyložíme pečícím papírem.

Vločky rozmixujeme do hladka (na mouku). Kdo chce, může si tam nechat i větší kousku vloček, což nebude vadit.

Do mísy nasypeme vločky, přidáme jogurt, sladidlo a důkladně promícháme, aby nám vznikla hutnějsí hmota na těsto.

Na plech vyložený pečícím papírem rozprostředeme rukama/lžící těsto o výšce 3-5 mm. Pokud se nám lepí na ruce, tak si je namočíme, aby se nám s ním lépe pracovalo.

Rebarboru nakrájíme na kolečka.
Do hrnce nasypeme cukr, rebarboru, přidáme 1 PL vody a promícháme. Necháme na mírném ohni povařit, aby se nám rebarbora obalila cukrem a trošku změkla. Odstavíme a necháme trochu vystydnout.

Na jednu stranu těsta poklademe rebarboru a pomocí pečícího papíru vytvoříme závin (zavineme jako sushi rollku) a okraje zapracujeme, aby nám náplň nevytekla.

Takto připravený štrůdl pečeme cca 30 minut do zlatova.

Další recepty