07.06.2020
Ingredience :
1 hrnek bezlepkových ovesných vloček
150 g bílého kvalitního jogurtu
2 PL sladidla (med, agáve/stévie/javorový sirup)
Na ozdobu : 5 stonků rebarbory, 2 PL třtinového cukru, , 1 čl skořice, 1 PL vody
Postup :
Troubu si předehřejeme na 200 stupňů.
Plech si vyložíme pečícím papírem.
Vločky rozmixujeme do hladka (na mouku). Kdo chce, může si tam nechat i větší kousku vloček, což nebude vadit.
Do mísy nasypeme vločky, přidáme jogurt, sladidlo a důkladně promícháme, aby nám vznikla hutnějsí hmota na těsto.
Na plech vyložený pečícím papírem rozprostředeme rukama/lžící těsto o výšce 3-5 mm. Pokud se nám lepí na ruce, tak si je namočíme, aby se nám s ním lépe pracovalo.
Rebarboru nakrájíme na kolečka.
Do hrnce nasypeme cukr, rebarboru, přidáme 1 PL vody a promícháme. Necháme na mírném ohni povařit, aby se nám rebarbora obalila cukrem a trošku změkla. Odstavíme a necháme trochu vystydnout.
Na jednu stranu těsta poklademe rebarboru a pomocí pečícího papíru vytvoříme závin (zavineme jako sushi rollku) a okraje zapracujeme, aby nám náplň nevytekla.
Takto připravený štrůdl pečeme cca 30 minut do zlatova.