11.03.2021
Ingredience :
* 400g velkých neloupaných krevet
* 1 velká červená cibule
* 150 g Feta sýru
* 400 g rajčat v plechovce
* Olivový olej
* 1 stroužek česneku
* Citron
* Sůl a pepř
* Nať z čerstvé petrželky
Postup :
Na pánvi necháme zesklovatět cibuli na kostičky a česnek na tenké plátky.
Zalijeme rajčaty a dusíme pod pokličkou. Následně přidáme krevety a mírně povaříme, aby se krevety uvařili (2-3min).
Do omáčky rozdrobíme fetu sýr a zamícháme tak, aby se mírně rozpustila (omáčka bude mírně naoranžovelá). Pokrm dochutíme solí, pepřem, citrônovou št’ávou a natí čerstvé petrželky, promícháme.
Garides saganaki můžeme ozdobit fetou a petrželkou. Podáváme s čerstvým bílým pečivem a bílým vínem.