29.07.2019

Gnocchi s trhaným kuřecím masem

Gnocchi s trhaným kuřecím masem, smetanovou omáčkou a kořenovou zeleninou

 

Ingredience :

2 kuřecí prsa
0,5 l zeleninového vývaru
3 mrkve
2 petržele
1/2 malého celeru
100 ml kokosové/ sójové /klasické smetany na vaření
3 lžíce olivového oleje
Cibule
sůl a pepř

 

Postup :

Do hrnce nalijeme olivový olej, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět.
Přidáme kuřecí prsa a necháme zatáhnout. Osolíme, promícháme a přidáme očištěnou kořenovou zeleninu na menší kousky. Zalijeme vývarem, přiklopíme a vaříme do změknutí cca hodinu.

Hotové maso vyjmeme z omáčky a vidličkami natrháme na proužky.

Omáčku rozmixujeme, přilijeme smetanu a promícháme. Přidáme do hrnce připravené maso, gnocchi a promícháme. Můžeme ozdobit čerstvou petrželkou/oregánem a čerstvým pepřem.

 

Tip : namísto prsou můžete použít zbylé maso z pečeného kuřete

 

 

 

Další recepty