12.08.2018
Ingredience :
2 balení uzeného tofu @naturespromise
2 PL olivového oleje
1 čl mletého zázvoru
1 čl mletého koriandru
1 čl kurkumy
½ čl sušeného česneku
1 čajová lžička mořské soli
Exotická salsa :
1 zralé mango
1 ananas
½ šálku pražených kešu oříšků
2 lžíce limetkové šťávy
1 PL nasekaného koriandru
1 čl mleté čili papričky
2 PL olivového oleje
1 čl kurkumy
Postup :
Uzené tofu si nakrájíme na plátky a naložíme na několik hodin do nálevu, který si připravíme tak, že v misce smícháme olej a všechno koření dohromady. Ochutnáme a případně dokořeníme.
Tofu vložíme na gril a grilujeme z obou stran do zlatova (Grilujeme buď v domácím nebo venkovním grilu).
Mezi tím, než se ugriluje tofu, si připravíme exotickou salsu následovně :
Mango a ananas oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a vložíme do mísy.
Na olivovém oleji na pánvi opražíme kešu a přidáme k ovoci. Zakápneme limetkou.
Na závěr přidáme dresing, který jsme si připravili z olivového oleje, nasekaného koriandru, chilli a kurkumy.
Salsu důkladně promícháme, dochutíme dle potřeby a podáváme s grilovaným tofu.
Zdobíme nasekaným koriandrem.