08.09.2019
Hradecká pomazánka
Ingredience :
10 rajčat
1 tvaroh ve vaničce
1 čl plnotučné hořčice
100 g šunky
1 menší cibule
Svazek pažitky
Sůl a pepř
Postup :
Šunku a cibuli nakrájíme nadrobno a smícháme s tvarohem a hořčicí. Osolíme a opepříme dle chuti, a vmícháme na drobno nasekanou pažitku.
Rozehřejeme troubu na 200 °C. Připravíme si menší pekáček a vytřeme ho olejem nebo vyložíme pečícím papírem
Uřízneme vršek rajčat a vydlabeme vnitřní část. Necháme je vykapat.
Lžičkou naplníme rajčata pomazánkou a přiklopíme horní částí rajčete. Vyrovnáme na plech. Pečeme cca 20 minut.
Plněná rajčata podáváme teplá.
Tip : Pomazánka je také výborná na bezlepkovém pečivu