08.09.2019

Hradecká pomazánka

Hradecká pomazánka

 

Ingredience :

10 rajčat

1 tvaroh ve vaničce

1 čl plnotučné hořčice

100 g šunky

1 menší cibule

Svazek pažitky

Sůl a pepř

 

Postup :

Šunku a cibuli nakrájíme nadrobno a smícháme s tvarohem a hořčicí. Osolíme a opepříme dle chuti, a vmícháme na drobno nasekanou pažitku.

Rozehřejeme troubu na 200 °C. Připravíme si menší pekáček a vytřeme ho olejem nebo vyložíme pečícím papírem

Uřízneme vršek rajčat a vydlabeme vnitřní část. Necháme je vykapat.

Lžičkou naplníme rajčata pomazánkou a přiklopíme horní částí rajčete. Vyrovnáme na plech. Pečeme cca 20 minut.

Plněná rajčata podáváme teplá.

Tip : Pomazánka je také výborná na bezlepkovém pečivu

Další recepty