04.10.2022

Lahodné ryzce na kmíně s křupavou bagetkou

Ingredience :

  • 400 g ryzců pravých
  • 1 PL oleje
  • 1 velká cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 PL celého kmínu
  • Čerstvá petrželka
  • Sůl, pepř a mleté chilli
  • Bagetka/chléb

Postup :

Na hlubší pánvi rozehřejeme olej.

Cibuli a česnek nakrájíme na tenké plátky, vhodíme na pine a necháme zesklovatět. Přidáme očistěné ryzce, které jsme si předem nakrájeli na tenké proužky a kmín (s kmínem v tomto receptu nešetřete!)

Na mírném ohni zvolna opékejte, pokud jsou houby tuhé a masité, na chvíli pánev přiklopte pokličkou a trochu je poduste. Houby by se neměli opékat na sucho, takže můžete přidat 1/4 hrnku vody a dustě dokud houby nezměknou.

Jakmile jsou houby měkké, dochutíme kořením (sůl, pepř a kdo má rád, tak chilli) a vmícháme velkou hrst nasekané petrželky na drobno.

Podáváme teplé na opečené bagetce nebo s čerstvým chlebem.

Další recepty