03.10.2019

Hustá dýňová polévka s quinoou

Hustá dýňová polévka s quinoou

Ingredience :

  • 1 malá dýně hokkaidó
  • 1 PL kvalitního másla
  • 1,5 L zeleninového vývaru/vody
  • 1 malá červená cibule
  • 1 menší cuketka
  • 5 ks rajčat
  • 1/3 hrnku quinoi
  • sůl a pepř
  • čerstvá bazalka
  • 2x mozzarela

 

Postup :

V hrnci necháme rozpustit máslo. Přidáme na drobno nasekanou cibulku a necháme zesklovatět.

Dýni nakrájíme (i se slupkou) na malé kostičky a přidáme k cibuli. Zamícháme, aby se dýně opekla na másle ze všech stran.

Rajčata i cuketu omyjeme. Cuketu nakrájíme na malé kostičky, vhodíme do hrnce k dýni a promícháme. Přidáme rajčata rozkrojená na polovinu, která předem zbavíme dužiny s jadérky. Zalijeme vývarem a necháme povařit do měkka.

Rajčata vyjmeme, dáme do prázdné nádoby a tyčovým mixerem je rozmixujeme do hladka. Do polévky nasypeme quinou a vaříme, dokud se quinoa neuvaří.

Hotovou polévku dochutíme solí a pepřem a zahustíme dle potřeby rozmixovanými rajčaty.

Polévku zdobíme čerstvým lístkem  bazalky a mozzarellou, nakrájenou na kostičky.

 

Další recepty