03.10.2019
Hustá dýňová polévka s quinoou
Ingredience :
Postup :
V hrnci necháme rozpustit máslo. Přidáme na drobno nasekanou cibulku a necháme zesklovatět.
Dýni nakrájíme (i se slupkou) na malé kostičky a přidáme k cibuli. Zamícháme, aby se dýně opekla na másle ze všech stran.
Rajčata i cuketu omyjeme. Cuketu nakrájíme na malé kostičky, vhodíme do hrnce k dýni a promícháme. Přidáme rajčata rozkrojená na polovinu, která předem zbavíme dužiny s jadérky. Zalijeme vývarem a necháme povařit do měkka.
Rajčata vyjmeme, dáme do prázdné nádoby a tyčovým mixerem je rozmixujeme do hladka. Do polévky nasypeme quinou a vaříme, dokud se quinoa neuvaří.
Hotovou polévku dochutíme solí a pepřem a zahustíme dle potřeby rozmixovanými rajčaty.
Polévku zdobíme čerstvým lístkem bazalky a mozzarellou, nakrájenou na kostičky.