10.01.2022

Jáhelník s jablky a ořechy


Ingredience :

125 g jáhel

2 jablka 

2 vejce 

Hrst vlašských ořechů 

3 PL medu

1 PL skořice 

Libovolné – Semínka dle chuti (chia, slunečnicová nebo lněná semínka, rozinky)


Postup :

Troubu předehřejeme na 180 stupňů.

Formu si vymažeme nebo vyložíme pečícím papírem. 

Jáhly uvaříme dle návodu a necháme je vystydnout v hluboké míse. (Jáhly musí být bez přebytečné vody) 

Přidáme vejce, skořici, drcené ořechy, med a nastrouhaná jablka se slupkou (a semínka). 

Promícháme a naplníme formu směsí. Můžeme ozdobit kouskem jablka a vlašskými ořechy. 

Pečeme cca 30 minut do zlatova. 

Tip : díky jablkům a skořici chutná podobně jako štrůdl. Můžete podávat s domácí šlehačkou nebo vanilkovou zmrzlinou 😊

Další recepty