10.01.2022
Ingredience :
125 g jáhel
2 jablka
2 vejce
Hrst vlašských ořechů
3 PL medu
1 PL skořice
Libovolné – Semínka dle chuti (chia, slunečnicová nebo lněná semínka, rozinky)
Postup :
Troubu předehřejeme na 180 stupňů.
Formu si vymažeme nebo vyložíme pečícím papírem.
Jáhly uvaříme dle návodu a necháme je vystydnout v hluboké míse. (Jáhly musí být bez přebytečné vody)
Přidáme vejce, skořici, drcené ořechy, med a nastrouhaná jablka se slupkou (a semínka).
Promícháme a naplníme formu směsí. Můžeme ozdobit kouskem jablka a vlašskými ořechy.
Pečeme cca 30 minut do zlatova.
Tip : díky jablkům a skořici chutná podobně jako štrůdl. Můžete podávat s domácí šlehačkou nebo vanilkovou zmrzlinou 😊