07.10.2018
Ingredience :
3/4 hrnku jáhel @naturespromise.cz
1 1/4 hrnku vody
3 vejce
3/4 hrnku medu
1 čl bezlepkového prášku do pečiva
1 čl skořice
Na ozdobu : jablka
, listy meduňky, moučkový cukr
Postup :
Jáhly uvaříme dle návodu – propláchneme vodou, abychom je zbavili nečistot a dáme je vařit ve vodě. Uvařené jáhly získají na objemu a budou měkké.
V receptu můžeme zachovat jejich celou strukturu, nebo část z nich rozmixovat tyčovým mixérem do hladka. V mém receptu jsem zachovala strukturu jáhel celou.
Po vychladnutí přidáme vejce a med. Vše důkladně promícháme a vznikne nám mazlavá směs na přípravu koláče. Na závěr vsypeme skořici a prášek do pečiva.
Formu vymažeme olejem a vysypeme pohankovou krupicí.
Těsto nalijeme do formy, ozdobíme jablíčky a dáme péct na 40 – 45 minut při 180 stupňích.
Po vychladnutí ozdobíme listy meduňky a moučkovým cukrem.