07.10.2018

Jáhlový koláč s jablky

Vláčný “podzimní” jáhlový koláč s jablky

 

Ingredience :


3/4 hrnku jáhel @naturespromise.cz
1 1/4 hrnku vody
3 vejce
3/4 hrnku medu
1 čl bezlepkového prášku do pečiva
1 čl skořice
Na ozdobu : jablka
, listy meduňky, moučkový cukr

 


Postup :


Jáhly uvaříme dle návodu – propláchneme vodou, abychom je zbavili nečistot a dáme je vařit ve vodě. Uvařené jáhly získají na objemu a budou měkké.

V receptu můžeme zachovat jejich celou strukturu, nebo část z nich rozmixovat tyčovým mixérem do hladka. V mém receptu jsem zachovala strukturu jáhel celou.

Po vychladnutí přidáme vejce a med. Vše důkladně promícháme a vznikne nám mazlavá směs na přípravu koláče. Na závěr vsypeme skořici a prášek do pečiva.

Formu vymažeme olejem a vysypeme pohankovou krupicí.
Těsto nalijeme do formy, ozdobíme jablíčky a dáme péct na 40 – 45 minut při 180 stupňích.

Po vychladnutí ozdobíme listy meduňky a moučkovým cukrem.

 

Další recepty