02.05.2018

Jemná jarní bábovka

Jemná a svěží bezlepková bábovka

 

Ingredience :

200 g bezlepkové UNI mouky
4 vejce
50 g kvalitního másla (tekuté)
160 g kokosového moučkového cukru
1 citron
1/2 bezlepkového prášku do pečiva

 

Postup :

Celá vejce vyšleháme s cukrem do husté, konzistentní hmoty.
V míse smícháme mouku s práškem do pečiva, kterou následně přidáme k vyšlehaným vajíčkům s cukrem. Přidáme máslo (které si předem rozehřejeme, ale necháme vychladnout at není horké!) a kůru z nastrouhaného (omytého) citrónu.
Formu na bábovku si vymažeme a vysypeme (já vysypala kokosovou moukou).
Těsto na bábovku nalijeme do formy a dáme péct na cca 30 minut do předem předehřáté trouby na 180 stupňů.
Hotovou bábovku ihned vyklopíme a poprášíme kokosovým moučkovým cukrem.

Další recepty