03.04.2021

Jogurtový beránek

Jogurtový beránek

Ingredience :

* 200 g bezlepkové mouky (Nature’s Promise)
* 1 vanilkový cukr
* 1 ks bezlepkový prášek do pečiva
* 3 vejce
* 100 ml oleje
* Špetka soli
* 200 g cukru (já použila kokosový)
* 200 g kvalitní jogurt

Poleva : 100 g bílá čokoláda, 125 g kvalitní jogurt a pistácie

 

 

Postup :

Formu na velikonočního beránka vymažeme kokosovým olejem a vysypeme kokosem nebo pohankovou krupicí.

Žloutky vyšleháme s třtinovým i vanilkovým cukrem a špetkou soli do pěny. Za stálého šlehání přidáme olej, jogurt a po lžících opatrně přidáváme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva.

Beránka pečeme v předehřáté troubě při teplotě 175 °C asi 40 – 45 minut.

Hotového beránka ihned vyklopíme a necháme vychladnout.

Zdobíme jogurtovou polevou, kterou jsme si připravili ve vodní lázni tak, že jsme nechali rozpustit čokoládu a rozpuštěné čokolády přidáme jogurt a rozmícháme dohladka.
Beránka polijeme a ozdobíme drcenými pistáciemi.

Další recepty