03.05.2022

Kaiserky s medvědím česnekem

Ingredience :

  • 110 g bezlepkové mouky (Natures Promise)
  • 120 g bezlepkových jemně mletých ovesných vloček
  • 1 čl bezlepkového prášku do pečiva
  • 30 g strouhaného parmezánu
  • 65 g másla
  • 130 ml mléka
  • čerstvý medvědí česnek
  • 1 PL chia semínek
  • sůl

Na potření : 1 žloutek, 2 PL mléka

Postup :

Troubu si předehřejeme na 220 °C.

Plech si vyložíme pečícím papírem.

Těsto jsem si připravila v robotu. Mouku, prášek do pečiva, parmezán, chia semínka a sůl jsem si vložila do mísy a promíchala lžící. Následně jsem přidala máslo (studené!) a pustila jsem robota tak, aby se nám máslo pomalu začalo drolit na menší kousky. Jakmile je máslo zcela rozdrcené, přidáme mléko a medvědí česnek nasekaný na malé kousky. Necháme vše zapracovat.

Když je těsto hotové, krásně se s ním pracuje a v dlaních tvoříme kulaté bochánky. Ty poklademe na pečící papír a pomocí nitě přes něho uděláme podélné řezance.

Potřeme směsí mléka s žloutkem a dáme péct.

Pečeme cca 15 minut do zlatova.

Další recepty