19.05.2023

Ta nejlepší bezlepková focaccia

Recept :

  • 500 g hladké mouky (já použila bezlepkovou Natures Promise)
  • 1 PL soli
  • ½ bezlepkového droždí 
  • 400 ml vlažné vody 
  • Olivový olej
  • Suroviny na ozdobu (olivy, rajčata, cibule, rozmarýn)

Postup :

V hluboké míse rozmíchám droždí a vlažnou vodu. Droždí se musí rozpustit. Poté přidávám mouku po troškách, sůl a pomocí vařečky uhnětu hladké těsto. Zakryju a nechám vykynout.

Plech si vymastím olivovým olejem, těsto do něho vyklopím a rozprostřu do stran. Prstama od oleje do těsta uděláme důlky a nechám ještě 15 min kynout. Ozdobíme a pečeme v předehřátě troubě (220-250 stupňů) cca 8-12 min do zlatova.

Tip : aby do druhého dne neztvrdla, tak ji skladujeme při pokojové teplotě (nikdy ne v lednici!) zakrytou utěrkou.

Další recepty