09.02.2022

Kakaová bábovka s tvarohem a broskvemi

Kakaová bábovka s tvarohem a broskvemi

Těsto :

  • 300 g bezlepkové mouky Schar Mix Universal
  • 140 g cukr krystal
  • 140 ml mléka pokojové teploty
  • 60 ml oleje
  • 1 bezlepkový prášek do pečiva
  • 3 vejce ( jedno z toho je bílek, co zbyl z tvarohové náplně)’
  • 3 PL kakaa
  • špetka soli

Náplň :

  • 1 a půl vaničky tvarohu
  • 1 žloutek
  • 3 PL moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 vanilkový puding v prášku
  • Broskve v plechovce


Postup :

Předehřejte si troubu na 170ºC s horním a spodním ohřevem.
Formu si vymažeme a vysypeme kakaem nebo kokosem.

Vejce si vyšleháme s cukrem do hladké pěny. Následně přidáme olej a mléko pokojové teploty.

Do jiné mísy dáme mouku, prášek do pečiva, špetku soli a kakao. Lžící promícháme a následně po lžicích přidáváme do mixéru k vyšlehané směsi. Necháme za mírné rychlosti mírně promíchat.

Připravíme si tvarohovou náplň tak, že si do hluboké mísy dáme tvaroh, žloutek, cukr, vanilkový cukr a vysypeme vanilkový puding. Vše promícháme/promixujeme do hladka.

Broskve si zcedíme, abychom je zbavili přebytečné tekutiny.

Na dno bábovkové formy vylijeme cca 1/2 kakaového těsta. Na kakaové těsto poklademe tvarohovou náplň a na něj poklademe broskve důlkem nahoru. Opět nanseme tvarohovou vrstvou a na závěr zbylé kakaové těsto.

Pečeme cca 45-50 minut.

Důležité !!! Po upečení necháme bábovku ve formě zcela vychladnout. Nevyklápíme hned, protože by se nám mohla těžsí tvarohová část propadnout. Bábovku tedy necháme zcela vychladnout na pokojové teplotě a poté pomocí talíře překlopíme.

Další recepty