08.12.2021
Těsto :
Krém :
100 g cukru moučka
150 g másla
1 PL kakaa
Na ozdobu : bílá čokoláda na vaření, sušená strouhaná kůra s pomeranče (namísto kůry můžeme použít i směs kandovaného ovoce.)
Postup :
Mouku, cukr, kakao a zázvor promícháme v míse. Přidáme studené máslo nakrájené na kostky, vejce, pomerančovou kůru a rozmícháme. Dílky másla postupně rozdrobíme a těsto prohněteme, aby se spojilo. Zabalíme do fólie a necháme chvíli odpočinout v lednici.
Odleželé těsto necháme chvíli při pokojové teplotě. Poté těsto rozválíme na plát silný asi 0,5 cm. Z těsta vykrajujeme libovolné tvary, které rozložíme na plech a pečeme v troubě rozehřáté na 170 °C cca 12-15minut.
Po upečení vyndáme a nedáchme vychladnout. Nemanipulujte s horkým cukrovím, protože by se mohlo zkroutit.
Krém – Ručním šlehačem ušleháme cukr, máslo a kakao a krém rovnou potřeme na upečené/vychladnuté cukroví. Vždy slepujte dva kousky k sobě, které nakonec ještě polijeme bílou čokoládou a ozdobíme pomerančovou kůrou.