22.02.2021
Ingredience na 6 karbanátků :
* 1/2 malé kapusty (cca 350 g)
* 50 g bezlepkových ovesných vloček
* 1 vejce
* Sůl a pepř
* Bylinky dle chuti (petrželka, koriandr, oregáno)
Dip :
* 50 ml kvalitního bílého jogurtu
* 1 PL olivového oleje
* Štáva z citrónu
* Sůl a pepř
Postup :
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů a plech si vyložíme pečícím papírem, anebo můžeme karbanátky smažit na oleji.
Kapustu zbavíme tvrdších koštálů a natrháme ji do hrnce na malé kousky. Zalijeme vodou a necháme uvařit do měkka. Po uvaření zbavíme kapustu veškeré vody a dáme ji do mísy.
Ke kapuště přidáme vajíčko a ovesné vločky, které jsme si rozmixovali do hladka. Já osobně mixuji do polohladka, abych tam ještě vločky občas cítila 🙂
Promícháme lžící, dochutíme solí a pepřem.
Do těsta můžeme přidat čerstvě nasekané bylinky.
Hotové těsto poznáme tak, že se z něho dají v rukách dělat karbanátky. Ty pokládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme do zlatova, nebo je z obou stran smažíme do zlatova.
Hotové karbanátky podáváme s jogurtovým dipem, který si připravíme spojením všech ingrediencí dohromady.