22.02.2021

Kapustové karbanátky

Kapustové karbanátky

Ingredience na 6 karbanátků :

* 1/2 malé kapusty (cca 350 g)
* 50 g bezlepkových ovesných vloček
* 1 vejce
* Sůl a pepř
* Bylinky dle chuti (petrželka, koriandr, oregáno)

Dip :

* 50 ml kvalitního bílého jogurtu
* 1 PL olivového oleje
* Štáva z citrónu
* Sůl a pepř


Postup :

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů a plech si vyložíme pečícím papírem, anebo můžeme karbanátky smažit na oleji.

Kapustu zbavíme tvrdších koštálů a natrháme ji do hrnce na malé kousky. Zalijeme vodou a necháme uvařit do měkka. Po uvaření zbavíme kapustu veškeré vody a dáme ji do mísy.

Ke kapuště přidáme vajíčko a ovesné vločky, které jsme si rozmixovali do hladka. Já osobně mixuji do polohladka, abych tam ještě vločky občas cítila 🙂

Promícháme lžící, dochutíme solí a pepřem.

Do těsta můžeme přidat čerstvě nasekané bylinky.

Hotové těsto poznáme tak, že se z něho dají v rukách dělat karbanátky. Ty pokládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme do zlatova, nebo je z obou stran smažíme do zlatova.

Hotové karbanátky podáváme s jogurtovým dipem, který si připravíme spojením všech ingrediencí dohromady.

 

Další recepty