13.12.2017
Bezlepkové kokosky s domácí marmeládou
Ingredience :
1,5 hrnku strouhaného kokosu
1/2 hrnku medu/javorového sirupu¨
1 hrnek mandlí (loupané)
1 hrnek kokosu na výrobu kokosového másla
Postup :
Nejdříve si připravíme kokosové máslo. Hnrke kokosu dejte do foodprocesoru a mixujte na nevyšší rychlost, dokud se nezačně z kokosu tvořit máslo. Po několika minutách kokos pustí tuk a vznikne kokosové máslo. Máslo dejte do lednice a nechte ztuhnout.
Do mísy nasypte 1,5 hrnku kokosu, mandle a sladidlo. Přidejte kokosové máslo pokojové teploty a tvořte v rukách kuličky.
Ty přendejte na plech vyložený pečícím papírem. Uprostřed vytvoříme vařečkou důlek a do něho dáme lžičkou marmeládu.
Dáme péct do předehřáte trouby (130 stupňů) do zlatova.