22.03.2019
Ingredince na formu 26 cm :
Korpus
¾ hrnku namočených a vypeckovaných datlí
¾ hrnku mletých ořechů (já použila kešu a mandle)
1/4 hrnku mletého kokosu
Náplň
1 a 1/2 hrnku kokosové smetany
2 PL medu
1 vejce
Jahody
Postup :
Datle, ořechy a kokos dáme do kuchyňského robotu a rozmixujeme do hladka. Vznikne nám mokrá směs na korpus.
Kulatou formu vymažeme kokosovým olejem a vysypeme kokosem. Směs na korpus umístíme do sředu formy a vytlačujeme směrem do krajů tak, aby byly z těsta vyšší okraje. Umístíme do lednice.
Do mixéru vyklepneme vajíčko a med. Šleháme do hladka a přidáme kokosovou smetanu. Vznikne nám kokosová náplň na koláč.
Vyjmeme fromu s korpusem z lednice, poklademe na don jahody a zalijeme kokosovou náplní. Posypeme mletým kokosem.
Dáme péct na cca 25 minut při 180 stupních. Hotový koláč bude tuhý (smetanová část se nesmí “klepat”)