22.03.2019

Kokosový koláč s jahodami

Kokosový koláč s jahodami

Ingredince na formu 26 cm :

Korpus
¾ hrnku namočených a vypeckovaných datlí
¾ hrnku mletých ořechů (já použila kešu a mandle)
1/4 hrnku mletého kokosu

Náplň
1 a 1/2 hrnku kokosové smetany
2 PL medu
1 vejce
Jahody

 

Postup :

Datle, ořechy a kokos dáme do kuchyňského robotu a rozmixujeme do hladka. Vznikne nám mokrá směs na korpus.

Kulatou formu vymažeme kokosovým olejem a vysypeme kokosem. Směs na korpus umístíme do sředu formy a vytlačujeme směrem do krajů tak, aby byly z těsta vyšší okraje. Umístíme do lednice.

Do mixéru vyklepneme vajíčko a med. Šleháme do hladka a přidáme kokosovou smetanu. Vznikne nám kokosová náplň na koláč.

Vyjmeme fromu s korpusem z lednice, poklademe na don jahody a zalijeme kokosovou náplní. Posypeme mletým kokosem.

Dáme péct na cca 25 minut při 180 stupních. Hotový koláč bude tuhý (smetanová část se nesmí “klepat”)

 

Další recepty