28.01.2018
Na 4 koláčky budete potřebovat:
175 g bezlepkové mouky (univerzální)
50 g másla Ghí od @probio.cz
50 g moučkového třtinového cukru @probio.cz
1/2 hrnku vlažného mléka
1 vejce
1/2 bezlepkového prášku do pečiva
Tvarohová náplň :
1 vanička tvarohu
1 žloutek
1 lžíce moučkového třtinového cukru nebo medu
1/2 hrnku malin (já použila mražené)
Postup :
Plech si vyložíme pečícím papírem a troubu předehřejeme na 170 stupňů.
Do velké mísy nasypeme cukr a máslo, které společně utřeme vidličkou do hladka. Přidáme mouku s práškem do pečiva, vejce a vlažné mléko po troškách. Zapracujeme v těsto, které necháme chvíli odpočinout.
Z těsta v pomoučených dlaních vytvoříme větší kuličky, které položíme na plech. Pomoučenými prsty rozprostřeme v koláček s vyššími okraji a uprostřed vytvoříme důlek pro náplň.
V misce si připravíme tvarohovou náplň tak, že smícháme rozmražené maliny, tvaroh, žloutek a sladidlo.
Tuto náplň lžičkou vkládáme do vytlačených důlků. Plech s koláčky vložíme do trouby a pečeme do zlatova.
Po upečení vyndáme plech z trouby a pomažeme okraje koláčků máslem ghí.
Necháme vystydnout a posypeme moučkovým třtinovým cukrem.