31.05.2020

Kostky v čokoládě

Piškotové kostky v čokoládě, sypané kokosem a plněné marmeládou

Ingredience :

200 g Schar Mix B – Bread-Mix
2 vejce
150 g cukr krystal
50 ml slunečnicového oleje
180 ml bílého jogurtu
1 čl bezlepkového prášku do pečiva

Na ozdobu : čokoláda na vaření, strouhaný kokos, marmeláda

Postup :

Troubu si předehřejeme na 200 stupňů.

Plech si vymažeme olejem a vysypeme kokosem.

Smícháme v míse všechny sypké ingredience (mouka, cukr a prášek do pečiva). Přidáme bílý jogurt, vejce, olej a důkladně promícháme, aby nám vzniklo hladké těsto bez hrudek.

Směs nalijeme do vymazané/vysypané formy a pečeme 30 minut při teplotě 200 °C.

Po 20 minutách otevřeme troubu a zapíchnutím párátka můžeme zkusit jestli je korpus upečený – pokud se k párátku nepřichytí, je čas jej vyndat z trouby a nechat vychladnout.

Mezitím si necháme čokoládu rozpustit ve vodní lázni a necháme trochu vychladnout.

Těsto vyjememe z formy a dáme na prkínko. Pomocí dlouhého nože rozkrojíme korpus v polovině. Jednu stranu namažeme marmeládou a položíme na ni nenamazanou část korpusu.

Opatrně rozkrájíme na čtverečky a každý z nich namočíme do čokoládové polevy a následně do strouhaného kokosu.

Kostky položíme na talíř a necháme vystydnout v lednici, aby nám čokoláda ztuhla.

 

 

Další recepty