31.05.2020
Ingredience :
200 g Schar Mix B – Bread-Mix
2 vejce
150 g cukr krystal
50 ml slunečnicového oleje
180 ml bílého jogurtu
1 čl bezlepkového prášku do pečiva
Na ozdobu : čokoláda na vaření, strouhaný kokos, marmeláda
Postup :
Troubu si předehřejeme na 200 stupňů.
Plech si vymažeme olejem a vysypeme kokosem.
Smícháme v míse všechny sypké ingredience (mouka, cukr a prášek do pečiva). Přidáme bílý jogurt, vejce, olej a důkladně promícháme, aby nám vzniklo hladké těsto bez hrudek.
Směs nalijeme do vymazané/vysypané formy a pečeme 30 minut při teplotě 200 °C.
Po 20 minutách otevřeme troubu a zapíchnutím párátka můžeme zkusit jestli je korpus upečený – pokud se k párátku nepřichytí, je čas jej vyndat z trouby a nechat vychladnout.
Mezitím si necháme čokoládu rozpustit ve vodní lázni a necháme trochu vychladnout.
Těsto vyjememe z formy a dáme na prkínko. Pomocí dlouhého nože rozkrojíme korpus v polovině. Jednu stranu namažeme marmeládou a položíme na ni nenamazanou část korpusu.
Opatrně rozkrájíme na čtverečky a každý z nich namočíme do čokoládové polevy a následně do strouhaného kokosu.
Kostky položíme na talíř a necháme vystydnout v lednici, aby nám čokoláda ztuhla.