08.08.2019

Krůtí kuličky se smetanovou omáčkou

Bezlepkové krůtí kuličky bez mouky

 

Ingredience na cca 20 kuliček :

500 g mletého krůtího masa
1/3 hrnku nevařené quinoi
1 vejce
2 stroužky česneku
Hrst sušeného oregána (nebo majoránky)
1/3 hrnku parmezánu
Sůl a pepř

Omáčka :

1 sojová smetana
1 PL strouhaného parmezánu
Sůl a pepř

300 g bezlepkových těstovin

 

 

Postup :

Těstoviny uvaříme dle návodu, propláchneme a necháme odstát na později.

Quinou uvaříme dle návodu a necháme vystydnout.

Do mísy vložíme mleté krůtí maso, vajíčko, prolisovaný česnek, quinou, parmezán, na drobno nasekané bylinky a sůl/pepř. Rukama vypracujeme syrové těsto, aby se spojily všechny ingredience.

Plech si vyložíme pečícím papírem a poklademe jej kuličkami, které jsme si vytvarovali v dlaních. Dáme péct do zlatova při 180 ° stupních.

Do pánve vlijeme smetanu, mírně zahřejeme a přidáme lžíci parmezánu. Dochutíme soli a pepřem. Přidáme upečené kuličky a uvarene těstoviny a vše promícháme vařečkou.

Hotové těstoviny ozdobíme oregánem a můžeme posypat strouhaným parmezánem.

 

Další recepty