08.08.2019
Ingredience na cca 20 kuliček :
500 g mletého krůtího masa
1/3 hrnku nevařené quinoi
1 vejce
2 stroužky česneku
Hrst sušeného oregána (nebo majoránky)
1/3 hrnku parmezánu
Sůl a pepř
Omáčka :
1 sojová smetana
1 PL strouhaného parmezánu
Sůl a pepř
300 g bezlepkových těstovin
Postup :
Těstoviny uvaříme dle návodu, propláchneme a necháme odstát na později.
Quinou uvaříme dle návodu a necháme vystydnout.
Do mísy vložíme mleté krůtí maso, vajíčko, prolisovaný česnek, quinou, parmezán, na drobno nasekané bylinky a sůl/pepř. Rukama vypracujeme syrové těsto, aby se spojily všechny ingredience.
Plech si vyložíme pečícím papírem a poklademe jej kuličkami, které jsme si vytvarovali v dlaních. Dáme péct do zlatova při 180 ° stupních.
Do pánve vlijeme smetanu, mírně zahřejeme a přidáme lžíci parmezánu. Dochutíme soli a pepřem. Přidáme upečené kuličky a uvarene těstoviny a vše promícháme vařečkou.
Hotové těstoviny ozdobíme oregánem a můžeme posypat strouhaným parmezánem.