03.05.2020
Ingredience :
* 500 g krůtího mletého masa
* 1 vejce
* 2 PL quinoi (nebo kukuřičné strouhanky)
* sušené oregáno nebo majoránka
* špetka soli
* stroužek česneku
Postup :
Quinou uvaříme dle návodu a troubu si předehřejeme na 200 °C.
Do mísy dáme mleté maso. Je na vás, jestli si ho sami umelete, nebo koupíte rovnou mleté, já kupuji již namleté.
Přidáme oregáno nebo majoránku, sůl, vejce a prolisovaný česnek. Na závěr přidáme uvařenou quinou nebo kukuřičnou strouhanku, a důkladně zapracujeme. Směs se nesmí hodně lepit, aby šla ručně vypracovat sekaná, která bude držet tvar.
Vytvarujeme si tedy klasický bochánek a vložíme do pekáčku nebo zapékací mísy, kterou jsme předtím vymazali tukem nebo vyložili pečícím papírem. Pokud budete péct bez pečícího papíru, sekanou podlijte vodou a dejte péct. Pokud budete péct na pečícím papíru, nemusíte ničím podlévat.
Pečeme odkryté cca hodinu za občasného polévání výpekem dokud na povrchu sekaná nezhnědne.
Sekanou servírujte s vařenými bramborami a kyselými okurkami.