06.03.2019
Ingredience :
1/2 většího květáku
1/2 brokolice
2 vejce
3 PL pohankové mouky
1 PL strouhaného parmezánu
Sůl a pepř
Koriandr/petrželka
Olivový olej
Dip : Bílý jogurt 150 ml, 1 PL citrónové štavy, koriandr/petrželka, sůl a pepř
Postup :
Květák a brokolici uvaříme do poloměkka.
Kuchyňským robotem květák i brokolici rozdrtíme na malé kousky.
Přidáme vejce, mouku, parmezán, sůl a pepř a důkladně promícháme.
Petrželku nebo koriandr nasekáme na drobno a přidáme do těsta.
Připravíme si lívanečník, který vymažeme olivovým olejem a vkládáme naběračkou těsto na placičky. Smažíme z obou stran.
Podáváme s dresingem, který jsme si připravili z jogurtu, bylinek a citronove stavy.
Dressing dochutíme solí a pepřem, nebo jiným kořením dle chuti.