05.08.2022
Ingredience na těsto
Ingredience na tvarohovou náplň
Ingredience na drobenku
Postup :
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů a plech vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme olejem a vysypeme kokosem, nebo pohankovou krupicí.
Do mísy dáme mouku,uděláme důlek a vlijeme trochu vlažného mléka. Přidáme lžičku cukru, rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek (cca 10-15min).
Jakmile máme kvásek hotový, přidáme vejce + žloutek, změklé máslo a zapracujeme společně s kváskem. Vypracujeme ručně nebo v kuchyňském robotu, dokud nám nevznikne hladké, táhlé kynuté těsto.
Těsto přikryjeme utěrkou a necháme hodinu kynout na teplém místě.
Mezitím si připravíme tvarohovou náplň a drobenku.
Všechny ingredience na tvarohovou náplň smícháme v jedné misce . Dle chuti můžeme dosladit.
Drobenka – Mouku s cukrem dejte do mísy a promíchejte. Přidejte na kousky nakrájené, lehce změklé máslo a rukou vypracujte drobenku.
Jakmile je těsto vykynuté, vložíme jej na plech a prstama rozprostřeme po celém dnu plechu.
Následně rozprostřeme vrstvu tvarohu po celé ploše, ozdobíme rybízem a posypeme drobenkou.
Pečeme cca 20-25 minut.
Necháme vychladnout na plechu a podáváme sypané moučkovým cukrem.