17.11.2017

Lasagně

Bezlepkové lasagně bez masa

 

Ingredience :
Olivový olej
2 menší cukety 
300 g rajčatové pyré/loupaná rajčata v plechovce
100 g červené čočky
1/2 hrnku kukuřičného kuskusu
2 balení mozzarelly
Stroužek česneku
Koření : sůl, pepř, oregáno
 
Postup :
Formu si vymažeme olivovým olejem a troubu si dáme předehřát na 180 stupňů.
Cuketu omyjeme a škrabkou na brambory si z cukety “oškrábeme” tenké plátky (pozor, tam kde začne střed s jadýrkami, tak už končíme).
Podle návodu uvaříme kukuřičný kuskus a v dalším hrnci červenou čočku a odstavíme.
Připravíme si pánev, na kterou nalijeme olivový olej a až bude rozehřátá vlijeme na ni rajčatové pyré. Přidáme prolisovaný česnek, koření a mícháme, dokud se nám vůně česneku a koření nepropojí s rajčatovou směsí. Poté přidáme uvařený kuskus, červenou čočku a promícháme. Náplň do lasagní máme hotovou.
Na struhadle si postrouháme mozzarellu a začneme s přípravou lasagní do formy.
Vymazané dno pokryjeme první vrstvou cukety na tenké plátky. Na cuketu poklademe rovnoměrně rajčatovou nápln a zasypeme mozzarellou. Takto opakujeme postup dokud se nám forma nezaplní. Horní část lasagní by měla končit mozzarelou a posypaná čerstvým oregánem.
Dáme péct na 30 – 40 minut dokud nám sýr na povrchu krásně nezezlátne.

Další recepty