23.03.2018
Lehký nepečený dort
Bezlepkový lehký nepečený dort s domácími raffaello kuličkami
Ingredience :
- 500 g čerstvých jahod
- 150 g strouhaného kokosu
- 150 g kokosového moučkového cukru @probio.cz
- 250 g bezlepkových piškotů
- 3 vaničky tvarohu (3x 250g)
- 1 kelímek zakysané smetany (190 g)
- Kokosový olej na vymazání formy a strouhaný kokos na vysypání formy
Postup :
Do mísy vyklopíme tvarohy, smetanu a kokosový moučkový cukr. Vše důkladně promícháme a vznikne nám chutná krémová dortová náplň.
Jahody omyjeme, odstraníme stopky a nakrájíme na kolečka.
Kulatou formu vypláchneme studenou vodou a jemně osušíme. Vymažeme kokosovým olejem a vysypeme strouhaným kokosem po celé její ploše a obvodu.
Začneme první vrstou a to, že celé dno vyklademe piškoty (rovnou stranu ke dnu). Zalijeme krémem, který uhladíme stěrkou, poklademe plátky jahod a posymeme kokosem.
Takto opakujeme dokud nebude forma plná. Samotný povrch můžeme ozdobit dle chuti. Já vytvořila z jahod okraj srdce a jeho vyplnila ho drcenými piškoty.
Dort nedáváme do trouby, ale necháme ve formě odstát (nejlépe do druhého dne) v lednici.
Druhý den dort vyjmeme z formy, a protože je krásně lehký a kokosový, můžeme dozdobit domácími bezlepkovými raffaello kuličkami, které dají dortu šmrnc 🙂