26.02.2023
Ingredience :
• 100 g bzl.rýžových skleněných nudlí
• 2 hrnky očištěného červeného pomela
• 1/2 hrnku arašídů
• salát dle chuti
• 1 mrkev nastrouhaná na tenké nudličky
• sůl a pepř
• 2 vejce
• mleté chilli
• čerstvé listy máty/meduňky
Zálivka :
• 2 PL rybí omáčka
• 1 PL sójová omáčka
• št’áva z celé limetky
• špetka mletého chilli
Postup :
Nudle si uvaříme dle návodu (dáme je do hluboké mísy a zalijeme 1 litrem vroucí vody). Jakmile změknou, zcedíme a necháme vychladnout.
Do velké mísy si rozrobíme pomelo, mrkev na tenté nudličky, salát a promícháme společně s nudlemi.
Vejce si rozšleháme ve skleniče a vlijeme je na rozpálenou pánev. Dochutíme solí a pepřem, špetkou mletého sušeného chilli. Osmažíme z obou stran jako palačinku. Následně vyjmeme a na prkénku nakrájíme na nudličky.
Arašídy si rukou nebo pomocí blenderu rozemeleme na menší kousky a bud’ je osmažíme na pánvi do zlatova, nebo můžeme také v troubě na pečícím papíru. Vejce i arašídy (část si necháme na ozdobu) přidáme k nudlím a promícháme.
Zálivku si připravíme smícháním všechn ingrediencí a vmícháme do salátu.
Salát podáváme ozdobený čerstvými lístky máty nebo meduňky a ařašídy.
TIP : do salátu můžete také vmíchat krevety, kuřecí maso nebo tofu.
Je výborný jak ve studené tak teplé formě.