11.11.2017

Maková bábovka

Bezlepková maková bábovka s grepovou polevou

Ingredience:
3 hrnky bezlepkové mouky
1 hrnek mletého máku
1/2 hrnku medu
1 hrnek perlivé vody
1 hrnek vlažné vody
1 lžička grepové čerstvé štávy
1/2 hrnku kokosového oleje
1 bezlepkový prášek do pečiva
Hrozinky a rum
Na polevu :
100 g cukr moučka
1 lžíce horké vody
1 lžíce grepové čerstvé šťávy


Postup :

Všechny suroviny smícháme v míse v hladké těsto. Přidáme hrozinky, které jsme nechali předem namočené v rumu a promícháme.
Formu vymažeme a vysypeme kokosem nebo pohankovou moukou. Vlijeme těsto do formy a dáme péct na 30 minut, při 200 stupňích.
Vodu s grepovou šťávu nalijeme do misky a postupně přisypáváme a zašleháváme cukr. Před přimícháním cukr prosejeme, aby neobsahoval hrudky. Šleháme metličkou, až poleva získá hladkou hustší konzistenci.
Po půl hodině vyndáme bábovku z trouby, pomocí utěrky vyklepneme z formy na prkénko a po vychladnutí polijeme grepovou polevou. Já na ozdobu použila čerstvou nastrouhanou grepovou kůru z důkladně omytého grepu.
Necháme polevu ztuhnout a bábovku můžeme podávat

Další recepty