13.09.2021

Maková buchta bez mouky se švestkami

Maková buchta bez mouky se švestkami

 

Ingredience :

100 g mletého máku
1/2 vanička tvarohu (125 g)
2 jablka
2 vejce
špetka skořice
švestky (ovoce dle chuti)

 

Postup :

Připravíme si formu (průměr 20 cm), kterou vymažeme a vysypeme pohankovou krupicí nebo kokosem.

Jablka okrájíme a nastrouháme na struhadle.

Do mísy nasypeme mák, přidáme tvaroh, žloutky, jablka a špetku skořice.
Z bílků vyšleháme sníh, který opatrně vmícháme do makové směsi. Pokud budeme chtít, můžeme přidat i kousky švestek do těsta a těsto osladit dle chuti. Mně osobně stačí těsto dochucené jen jablky. Pokud na Vás ale bude málo sladké, použijte cukr krystal/moučku nebo jiné sladidlo dle chuti. Ochutnejte.

Těsto přelijeme do formy, dozdobíme švestkami a dáme péct cca na 40 minut při 180 stupních. Hotový koláč by měl být ze shora jemně nazlátlý.

 

 

Další recepty