23.06.2018
50 g rýžové mouky
2 vejce
20 g sladidla
1 čl oleje
Špetka bezlepkového prášku do pečiva
50 ml mléka
Meruňky
Připravíme si kulatou formu, kterou vymažeme a vysypeme pohankovou moukou/kokosem, a předehřejeme si troubu na 170 stupňů.
Meruňky omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na libovolné tvary.
Žloutky oddělíme od bílků.
Ty vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme po troškách olej a mléko. Prosejeme mouku, do které nasypeme bezlepkový prášek do pečiva přidáme do žloutkové směsi. Důkladně promícháme.
Z bílků si vyšleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme do těsta, které přelijeme do kulaté formy.
Poklademe kousky meruněk a dáme péct cca na 30 minut při 170 stupních.
Dozdobíme lístky máty (a kdo rád sladší verzi, tak moučkovým cukrem).