16.05.2018

Muffiny s rebarborou a jahodami

Vláčné bezlepkové muffiny s rebarborou a jahodami

 

Ingredience :

3 hrnky bezlepkové uni mouky
2 čl bezlepkového prášku do pečiva
Špetka soli
Špetka skořice
2/3 hrnku sladidla (já použila třtinový moučkový cukr @probio.cz )
1/2 hrnku mléka
1 kokosová smetana od @probio.cz
1/4 sklenky oleje
2 vejce
Rebarbora
250 g jahod

 

Postup :

V jedné míse smícháme suché ingredience (mouka, prášek do pečiva, sůl a skořice).
V druhé míse smícháme všechny mokré ingredience pokojové teploty ( mléko, smetana, olej, vejce ).
Obě směsi spojíme a promícháme v jednolité těsto bez hrudek.

Do těsta přidáme na kostičky nakrájené jahody a rebarboru, kterou jsme si předem oloupali.

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů, formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky a ty plníme do 3/4 jejich obsahu.
Dáme péct do předehřáté trouby na 30-35 minut. Troubu otevíráme min. po 20 minutách, aby nám muffiny nespadly.

Po mírném vychladnutí vyjmeme papírové košíčky z formy, vyskládáme na talíř a můžeme poprášit třinovým moučkovým cukrem.

 

 

Můžete se těšit na další bezlepkové dobroty z rebarbory a jahod, které pro vás připravuji.

Další recepty